ציר עצמות הוא סוג של מזון על ומומלץ לשלב אותו בכל תזונה לרבות בתזונה קטוגנית וקרניבירית ובעיקר בשלבים הראשונים של התזונה.
ציר עצמות יכול להיות פתרון מושלם בתקופת ההסתגלות לתזונה. הוא עוזר להתמודד עם התופעות של "שפעת קטו" כמו עייפות, כאבי ראש וגם לעזור מאוד לפעילות של מערכת העיכול.
גם במקרים שיש קושי להתחיל את התזונה, ציר איכותי ושומני יכול לתת פתרון מצוין ולספק לגוף מזון בריא וזמין.
אז מה יש בציר שהוא כל כך טוב?
ציר עצמות עשיר בנוטריינטים רבים כמו קולגן, ג'לטין, גלוקוזאמינים, מינרלים כמו סידן, מגנזיום, אשלגן והוא מכיל ריכוזים גבוהים של חומצות אמינו כמו גליצין, פרולין, ארגינין וגם ויטמינים רבים אחרים.
לא במקרה, אנחנו שותים ציר כשאנחנו חולים או כשיש לנו כאב בטן. ציר טוב באמת יכול לעזור גם למערכת החיסון וגם להרגיע את מערכת העיכול. ציר יכול לסייע לבריאות העור, מפרקים, חיזוק עצמות ולשפר את רמת האנרגיה בגוף.
אז מה המתכון המושלם של ציר עצמות?
אתם תספרו לנו… בינתיים אצרף מתכון של ציר עצמות שלי, ציר פשוט וטעים.
את הציר שלי אני אוהב להכין מעצמות ברך, רגל עגל וכל עצם אחרת שיש בבקר. דווקא את עצמות המח אני אוהב לשמור לצלייה ולאכול כמו שזה (את מה שנשאר אפשר להוסיף לסיר).
תבלינים? לא מתבל, למעט מעט מלח בסוף הבישול וגם לא תמיד. תלוי בטעם. איך בכל זאת אפשר לתבל את הציר? צלייה של העצמות. אני מתחיל את הבישול עם צלייה של העצמות בתנור במשך 20-30 דקות ב-180 מעלות על טורבו עד להשחמה.
איך מכינים?
אני זורק את העצמות לסיר לבישול איטי (בין שליש לחצי בנפח) וממלא במים רותחים, מעביר לבישול בחום נמוך ושוכח ל48 שעות. אין סיר לבישול איטי? לא נורא, אפשר להביר לרתיחה, לכפות ולהעביר לתנור ב-100 מעלות. אפשר גם להמשיך לבשל על אש נמוכה ביותר. מה שחשוב, לתת לציר מינימום 12 ורצוי 24-48 שעות של בישול. בסוף, מוציאים את העצמות, מתבלים במלח אם רוצים ונהנים מציר עצמות בריא וטעים מאוד.
אפשר לשתות, אפשר לאכול עם בשר מבושל, בשר טחון מטוגן ואפשר גם להשתמש כבסיס לתבשילים שונים ורטבים.
אז קדימה, תציקו לקצב שלכם שיפנק אתכם בכמה עצמות של עגל מקומי שגדל בתנאים טובים (כן כן יש הבדל בטעם) ותכינו לכם סיר של ציר בריא ומפנק.
Comentarios